Notícies

Es presenta la campanya “Tu tries un llibre” per a alumnes de primer curs de Primària

 

  • Data:

    14/03/2017

  • Documents Relacionats:

Facilitar el primer contacte amb el món de la cultura i la literatura en valencià i dinamitzar les petites llibreries i espais culturals, són els objectius bàsics que persegueix la nova campanya "Tu tries un llibre", presentada aquest mateix matí pel regidor de Cultura i Joventut, Marc Albella, a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal.

Albella ha explicat que aquesta iniciativa, pionera a la regió, va dirigida a alumnes de primer curs de Primària dels col·legis públics i concertats de la localitat, a qui se'ls lliurarà una targeta amb les instruccions, per valor de 9 euros, que podran canviar durant aquest curs escolar per un llibre en alguna de les llibreries de la població, com són: els Diaris, Lisboa, Obreda i Espai Mariola Nos.

"La idea és que, en una època de tauletes i llibres digitals, els puguem mostrar també als menors el plaer de recórrer una llibreria i triar un llibre en paper, ajudant a més a aquestes empreses que s'han vist durament afectades per la crisi i l'auge de les noves tecnologies", ha assenyalat Albella, que ha explicat que per això no s'inclouen les grans superfícies i ha recordat que moltes d'aquestes botigues són, a més, llocs amb una àmplia programació cultural al llarg de tot l'any.

Un cop els estudiants hagin treballat el llibre a classe, a final de curs aquest material ha de quedar en propietat de l'aula o de la biblioteca del centre escolar en qüestió, perquè altres nens i nenes puguen utilitzar-lo en futurs cursos, ajudant d'aquesta manera també a les escoles a augmentar el seu patrimoni bibliogràfic en obres escrites amb la nostra llengua.

Aquesta campanya, que ha estat finançada per la Regidoria de Cultura amb un pressupost de 2.800 euros per a un total de 313 alumnes, compta també amb la col·laboració del departament de normalització lingüística AVIVA, de la Biblioteca Municipal i de la regidoria de Comerç. El regidor també ha volgut agrair la implicació de les escoles i de les pròpies llibreries, sense les quals aquest projecte no seria possible.

"El nostre desig és que siguen els mateixos xiquets i xiquetes els que, dins del ventall de possibilitats que se'ls ofereixi, trien el llibre que més els agrade i puguen recordar aquest moment amb especial il·lusió", ha conclòs Albella, qui anima a tots a participar en aquesta campanya de la qual s'espera que puguen haver noves edicions.

Destacats