Notícies

Conclou la primera edició dels Itineraris Integrats d'Inserció Sociolaboral - Projecte I3S -

 

  • Data:

    28/12/2017

  • Documents Relacionats:

Aquest 27 de desembre es va celebrar al Vinalab una jornada de tancament i lliurament de diplomes als participants del programa Itineraris Integrats d'Inserció Sociolaboral - Projecte I3S-, que es va dur a terme en els últims quatre mesos gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, del Fons Social Europeu i de la Regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat de l'Ajuntament de Vinaròs.

Durant aquesta última trobada va estar present el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, qui ha expressat la seua voluntat que aquests programes siguen plurianuals i tinguen una major durada, tal com demana l'Ajuntament i els propis alumnes del programa.

"Hem estat la primera comunitat en posar en marxa aquests itineraris i és que ja no volíem esperar més, però evidentment hi ha coses a millorar i una d'elles és la temporalitat d'aquest programa", ha expressat Ibáñez, qui ha animat els alumnes a seguir explorant noves vies, alhora que ha felicitat l'equip tècnic pel seu treball. "Més enllà d'ajudar a buscar una feina, han aconseguit empoderar i fer-los veure que tots tenim un lloc en el món", ha indicat.

També ha participat en aquesta jornada l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, així com la regidora de Política Social, Mamen Ruiz, tècnics de diferents àrees, els especialistes i tècnics a càrrec de la implementació d'aquests itineraris i representants d'altres entitats que han col·laborat amb aquesta iniciativa.

Pla ha expressat la implicació de l'Ajuntament en iniciatives com aquestes, que busquen crear ciutadania i millorar la vida dels veïns i veïnes, facilitant noves oportunitats. "Estem molt contents amb el resultat i orgullosos amb l'equip que s'ha format, de manera que esperem que aquest treball pugue tenir continuïtat amb properes edicions", ha comentat Pla.

En aquesta mateixa línia, Ruiz ha indicat que "esperem que des de València ens permetin continuar amb les persones que l'han fet possible". Els Itineraris, cal recordar, són un projecte que es desenvolupa en cinc fases d'actuació i que està orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l'ocupabilitat i de la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, a través de la coordinació dels recursos locals per al benefici personal i local. En aquest sentit, el programa inclou tant l'orientació i el disseny d'un pla individualitzat, com la formació i la prospecció d'ocupació, per aconseguir, finalment, la incorporació de l'alumnat al món laboral.

Destacats