Notícies

Comença la segona fase del concurs mural Vinaròs Art Urbà

 

  • Data:

    19/12/2017

  • Documents Relacionats:
  • Bases Concurs Vinar˛s Art UrbÓ:

    Descarregar

En roda de premsa el regidor de Cultura, Festes, Tradicions i Joventut, Marc Albella, acompanyat per l'artista Francisco Lˇpez, Chile, qui estÓ a cÓrrec de la iniciativa Vinar˛s Art UrbÓ, han presentat la segona fase d'aquest concurs d'art mural, que comenšarÓ a partir d'aquest 20 de desembre.

A partir de demÓ i fins lĺ 1 de marš, els artistes que vulguen participar poden presentar els seus projectes en forma d'esbˇs o muntatge fotogrÓfic, a travÚs del correu vinarosarturba@gmail.com. A mÚs, s'ha creat una pÓgina de Facebook especÝfica, on es podrÓ tenir accÚs a tota la informaciˇ necessÓria i a les bases del concurs, amb el nom de ôVinar˛s Art UrbÓö.

"Durant la primera fase, les comunitats de ve´ns i propietaris interessats en cedir les seues parets per a la realitzaciˇ d'aquesta intervenciˇ artÝstica es van posar en contacte amb nosaltres i desprÚs de valorar diverses opcions, ja hem seleccionat la paret en la qual es plasmarÓ l'obra guanyadora . Aquesta estÓ situada entre la rotonda del carrer Pilar i Avinguda Pablo Ruiz Picasso ", ha indicat Albella.

El regidor ha agra´t a tots els ve´ns que es van prestar a formar part d'aquesta iniciativa i ha animat ara als artistes a plantejar les seues propostes. "Creiem que aquesta paret, en una de les entrades a la poblaciˇ, tÚ moltes possibilitats i des de l'Ajuntament donarem totes les facilitats possibles a l'artista perquŔ pugue dur a terme la seua obra", ha agregat.

En aquest sentit, Lˇpez ha indicat que, a mÚs del premi de 1.500 euros en metÓlĚlic que rebrÓ el guanyador, aquest tindrÓ un val de 500 euros per a materials i tambÚ se li facilitarÓ la grua per realitzar el treball mural. A mÚs, si viu a mÚs de 30 quil˛metres de la poblaciˇ, durant els 5 dies que tindrÓ per a realitzar el mural se li pagarÓ l'allotjament i les dietes.

"Un cop finalitze el termini d'aquesta segona fase de propostes, el 16 de marš es donarÓ a conŔixer el nom del guanyador, que serÓ escollit per un jurat conformat per experts relacionats amb el mˇn de l'art, per representants de l'Ajuntament i pels propietaris de la fašana que s'intervindrÓ ", ha assenyalat Lˇpez.

Finalment, com a coordinador del Concurs, ha assenyalat que "aquest nomÚs Ús un punt de partida", per˛ que es plantegen diverses accions amb la idea de crear un museu a l'aire lliure a Vinar˛s amb obres de gran qualitat i que perduren en el temps. "Per aix˛ es farÓ difusiˇ d'aquest concurs a nivell nacional i esperem obtenir el major nombre de candidatures possible", han concl˛s Lˇpez y Albella. Un cop s'hagi anunciat el nom del guanyador, s'espera que abans de juny de 2018 l'obra estigue finalitzada.