Pacte d'Alcaldes

Pacte d'alcaldes

 • El passat 28 d'abril de 2010, Vinaròs es va adherir al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica. Amb la signatura del Pacte, el municipi es compromet a rebaixar les emissions de CO2 en un 20% abans de l’any 2020.

  El CO2 i els altres gasos d’efecte hivernacle generats per l’activitat humana tenen un paper important en l’escalfament global i en el canvi climàtic. Els gasos d’efecte hivernacle són generats per sectors molt diversos, com per exemple la indústria i la producció elèctrica, però també per activitats pròpies dels municipis, com ara l’enllumenat públic, el funcionament dels equipaments municipals, i també el consum elèctric de les llars i els comerços, així com el trànsit rodat urbà.

  Arran de l’adhesió al Pacte, l'Ajuntament de Vinaròs està elaborant un Pla d’acció per l’energia sostenible (PAES), el qual conté un inventari de les emissions de CO2 que genera el municipi, i contemplarà i definirà les actuacions necessàries per a rebaixar el consum d’energia i les emissions de CO2.

  La Diputació de Castelló actua com a estructura suport per a la coordinació i elaboració del PAES de Vinaròs i altres 8 municipis de la província que també s'han adherit al Pacte: Castelló, Nules, Vila-Real, Onda, Burriana, Vall d'Uixó, Ribesalbes i Almassora.

  Text Pacte Alcaldes

  Web oficial Pacte Alcaldes

 • Més informació:
 • http://www.covenantofmayors.eu/En-que-consiste-el-Pacto-de-los.html

Destacats